Een nieuw paard kopen: zijn jullie wel een match?

Een spannende, opwindende tijd. Op zoek naar een nieuw paard. Daar spelen allerlei motieven en emoties bij. En soms wordt dan vergeten om te kijken of jij en je nieuwe paard fysiek wel bij elkaar passen. Past jouw lengte en gewicht bij de ruglengte van dat prachtige nieuwe paard?

Past het zadel wat jij nodig hebt wel op het paard?

Rij jij op een 18 inch zadel of groter? Hou dan goed rekening met de lengte van de rug van het paard. Met name bij pony’s en koudbloeden, maar ook bij sportpaarden, komt het helaas regelmatig voor. De ruiter heeft een groter zadel nodig dan wat op de rug van het paard past.

De inch maat die je nodig hebt zegt niet direct wat over de lengte van het zadel: er zijn gelukkig zadel met een korter of platter kussen waardoor er misschien toch net een 18 inch zadel op zou kunnen passen, maar ook dat houd een keer op.

Een te lang zadel is echt schadelijk voor de rug van je paard. Dus als je lang bent of gewoon iets zwaarder vraag dan, vóór je koopt, advies aan een zadelmaker. Want jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je paard, toch?

Hoe kun je checken of een zadel te lang is of niet?

In onderstaande video op ons Youtube kanaal legt Raisa het uit en ze laat het je zien!

Geplaatst in Uncategorized.