Paardrijden vraagt om verantwoordelijkheid

Rijden op de rug van je paard. Of je dit nu professioneel of als recreatieruiter doet, het vraagt om verantwoordelijkheid. Het vraagt om bewustwording bij ruiters om bij het rijden het paard zo min mogelijk te belasten. Om je te realiseren wat dit doet met je paard. Jouw houding en gewicht en de vormgeving van het zadel. Het paard heeft er niet voor gekozen om bereden te worden. Wij, de mens, hebben dat bedacht. Laten we dus ook de verantwoordelijkheid nemen en het paard niet belemmeren in zijn natuurlijke beweging.

De Manitoba zadellijn van Zadel-logisch is ontworpen vanuit die gedachte. Het ontwerp sluit aan op de anatomie van het paard en de benodigde ruimte voor het uitzetten van spieren tijdens de inspanning. Een brede boom geeft de basisruimte voor het paard, waardoor de schouders vrij kunnen roteren. De platte en brede kussens met een ruim tussenkanaal zorgen voor optimale drukverdeling. Daarbij zorgen de korte kussens ervoor dat deze niet in het lende gebied prikt. De kussens zijn gevuld met de beste Engelse schapenwol.

Manitoba zadels zijn beschikbaar als veelzijdigheidszadel, springzadel of dressuurzadel. De zadels hebben een vanaf prijs van€1900,-

Kenmerken

Eigen merk zadels, geproduceerd in Engeland. Op maat gemaakt in eigen werkplaats.

• Brede U-vormige boom
• Korte platte kussens
• Ruim tusselkanaal
• Brede kussens voor een optimale drukverdeling
• Gemaakt van soepel buffelleer uit Engeland
• Gevuld met high quality Engelse wol

Unieke vormgeving

Kenmerkend voor de Manitoba zadels zijn o.a. de vormgeving van de kussens onder het zadel. Platter en korter dan traditioneel vormgegeven kussens. Hierdoor ontstaat een betere drukverdeling en drukken de kussens niet in het lendegebied van het paard.

Zitcomfort

Manitoba zadels zijn beschikbaar in verschillende modellen voor een persoonlijk zitcomfort.

Ik voelde heel duidelijk dat mijn paard zich uitstekend voelde onder het Manitoba zadel

Mirjam Koolmees,
trainer Horsemanship

Manitoba

De merknaam Manitoba verwijst naar een provincie in Canada, waar het Canadese deel van mijn familie vandaan komt en nog woont. Een landschap waar de bizons nog in het wild rondlopen. Een prachtig oerdier wat voor mij juist refereert aan de natuurlijke oorsprong en vrijheid van dieren. De bizon kwam daarom als vanzelf in het logo terecht. In de naam en het logo komt alles samen, dichtbij de natuur en dichtbij mijn hart.

Raisa