Wat is een Lecher Antenne?

De Lecher Antenne is een zogenoemd energetisch meetinstrument. Hiermee worden de verschillende waarden van energie in het lichaam gemeten. Het blijkt namelijk dat ieder gezond orgaan, weefsel, maar ook een aandoening een bepaalde vaste energiewaarde heeft. De energiewaarde wordt gemeten in de frequentie van de trilling en de lengte van de energiebaan. Door wetenschappelijk onderzoek zijn inmiddels al zo’n 3500 frequenties van het lichaam vastgesteld. Deze kennis zorgt ervoor dat we met de Lecher Antenne de vitaliteit van weefsels en organen kunnen meten.

De Lecher Antenne is vernoemd naar de Duitse fysicus Ernst Lecher, die al in 1890 onderzoek deed naar elektromagnetische energiegolven. Het apparaat zelf werd ontworpen door de Duitse natuurkundige R. Schneider.

Hoe werkt de Lecher Antenne?

De Lecher antenne bestaat uit een kunststof plaatje waarop een koperen draad is bevestigd, voorzien van een maatverdeling. De meetlat kan worden ingesteld op een bepaalde frequentie. Aan het kunststof plaatje zitten twee handgrepen. Een magneetstaafje zorgt ervoor dat een positieve of negatieve polariteit kan worden ingesteld.

Wat is er logisch aan een Lecher Antenne?

Het kijken naar de vitaliteit van weefsels en organen door middel van het meten van energie. Dat lijkt heel zweverig, maar niets is minder waar. We kennen allemaal de magnetron en de radio. Ook daar wordt energie op een bepaalde frequentie uitgezonden. En in ons lichaam? Denk eens aan een ontstoken vinger. Die klopt en voelt warmer aan. En warmte is … energie. Ook minder duidelijke ongemakken geven een bepaalde energie of blokkeren de vaste energiewaarde van een orgaan of weefsel. De Lecher Antenne is daarmee een prachtig instrument om te onderzoeken waar mogelijke blokkades zitten.

Gecertificeerd

Ik ben gecertificeerd voor het toepassen van de Lecher Antenne door de Healthcare Academy  Den Hoek. Bij het zadelpassen gebruik ik de Lecher-antenne alleen voor het meten van het effect van het zadel op spieren, de wervelkolom en om te kunnen weten hoe comfortabel het paard met het zadel is. Voor een medische diagnostiek en behandeling van paarden verwijs ik u naar een holistisch dierenarts.

Meer weten over Zadellogica?

Het gebruik van de Lecher Antenne past is mijn filosofie over zadellogica. Wil je meer weten, vraag dan mijn e-book aan.